Schiphol behind the scenes

Tickets en prijzen

Kom er met de Schiphol Behind the Scenes achter hoe een luchthaven van het formaat van Schiphol echt werkt! Wat is er allemaal nodig om al die vliegtuigen te laten opstijgen en landen? Hoe houdt de luchthaven alles veilig? Bij binnenkomst in de bus ontstaat meteen het gevoel van boarden in een vliegtuig door de geluiden uit de verkeerstoren, de welkomstschermen en de boarding pass. Een vertelscherm neemt je vervolgens mee over de luchthaven Schiphol en legt je uit wat er allemaal bij komt kijken om het vliegverkeer op Schiphol mogelijk te maken. Je komt van alles te weten over onder andere de terminal, het banenstelsel, de aanvliegroutes, baanonderhoud, bagage en de vogelwacht. Tevens duiken we tijdens de tour even terug in de tijd. Zo was de eerste vlucht in 1916 een militaire vlucht, ging er al bij de eerste burgervlucht in 1920 vracht mee en zijn er drie verschillende verklaringen voor de herkomst van de naam Schiphol. Kortom: Schiphol Behind the Scenes is veel meer dan een rondleiding. Het is een ervaring van de dynamiek van de luchthaven.

Route van Schiphol behind the scenes

Schiphol Behind the scenes start en eindigt op Schiphol Plaza. De tour duurt ruim een uur. De tour gaat via het start- en landingsterrein naar Schiphol-Oost, langs de oude verkeerstoren, passeert vliegtuighangars, rijdt naar de sneeuwvloot en brandweerpost Sloten en keert dan terug naar Schiphol Plaza.

Voor de tour dient u in te checken bij onze balie op Schiphol Plaza (in de Planes@Plaza winkel) Als u via de website registreert, versnelt het de incheck procedure. Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Vertrektijden Schiphol Behind the Scenes

Wij rijden in de winter van woensdag t/m zondag

Vertrek 1 : 11:00 uur
Vertrek 2 : 13:00 uur
Vertrek 3 : 14:30 uur
Reserveren is noodzakelijk (VOL=VOL!).

Tickets en prijzen

Volwassene: € 15,50
Kind 0-12 jaar: € 7,75
Parkeerkaart: (alleen i.c.m. een tour) €10,00
Ticket verkoop: Tickets kunnen zowel via deze website als op de luchthaven Schiphol gekocht worden. Op Schiphol kan dit op Schiphol Plaza.


LET OP!!! Bij een reservering dat betaald is door een Promotie code in te vullen, is het verplicht om de bijbehorende voucher in te leveren bij het inchecken.

Zonder voucher kunt u niet mee.


Boek uw tickets online
en bespaar tijdBij aankoop van een ticket, een hele dag
parkeren op Schiphol voor slechts €10,-Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen
 
The most splashing way to discover Amsterdam